tiistai 27. elokuuta 2013

Update !! :)

Dodiih! Aloitetaan samantien: viikon kohokohdat =

1.) Lauantaina 24.8 kaikki tän alueen vaihtarit kokoontu Mill Creek Mall:lle viettämään päivää ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Suurin osa vaihtareista oli Aasiasta eikä niiden englannista tahtonut saada selvää, mutta uuden saksalaisen tuttavuuden sain :) Niinkuin jo aiemmin mainitsin niin Mill Creek on aivan unelma! Siellä oli niin Victoria´s secret, Hollister, A&F, JcPenney ja Macy´s yms ....Rahaa tuli poltettua jonki verran, kyllä budjetti ylittyi vähäsen, mutta pakkasinkin alunperin tosi vähän vaatteita mukaan, nii oli pakko vähän saada varastoa ;) Kyllä sen kuitenkin kokonaissummassa huomasi, että halvempaa on! Lounaalla käytiin Subway:ssä ja johan on eri valikoimat! Omenapossu tai mikä lie oli ainakin yksi vaihtoehto :D Ehdottomasti yksi asia joka on täällä täysin erilaista edelläkäynti (jos noin voi sanoa!): kaikki on edistyneempää kuin Suomessa, kaikin puolin. Mm. ruoat ;)

2.) Ruokakaupat, joihin on yhdistett vaatekauppa ja kaikki muut. Vähän niinkuin Prisma, mut ei. Sanon sanan Target. Vaikka aluksi aatteelee, että kyseessä on halppis-tyylinen kauppa, niin ei! Kaikki tarpeellinen kohtuu hinnalla ja hinta-laatu-suhde on täysin oikea! Yksi asia, johon täysin rakastuin on Suomessa harvoissa kaupoissa myydyt Arizona-teet <3 Miljoona eri makua alle dollarin! Helsingissä tätä merkkiä mun tietääkseni myy ainakin WTC:ssä sijaitseva amerikkalainen ruokakauppa ;)

3.) Säät on täällä ollu viimeiset 4 päivää älyttömän hiostavat ja kuumat! :O Sehän tietysti johti eiliseen ukkoseen ja sateeseen, mutta ei se kyllä vieläkään helpottanut :D Ei huvita kauheesti urheilla, kun hiki tulee jo sisällä! Siitä tuli mieleenki, että sisätiloissa täällä on aivan järkyttävä ilmastointi ! (jos jotku halusi tonkin tiedon tietää...)

PARAS KOHOKOHTA :

4.) Mitä lähemmäs tätä päivää tultiin, sitä enemmän alkoi jännittää! KOULU ALKOI! 
School bus haki meidät 7:15 ja innokkaina minä ja Katrin hypättiin bussiin. Siellä se hetken seutuja kierteli kunnes päädyttiin 7:40 koulun pihaan. 20minuuttia tunnin alkuun, huh! Huomasin kuinka ihmiset katto kahta nuorta eksynyttä tyttöä :D Mutta oikeet luokat löydettiin! jee! Mun nsimmäinen tunti tosiaan oli näyttelytunti, joka ekalla kerralla jo sai mut ihan mukaan. Vaikka ihmisiä on vaan 10, niin meininki oli tosi hyvä! Opin vaikka mitä teatterin lavasteista ja eri liikkeistä miten lavalla voi liikkua yms. Tosi mielenkiintoista! Sain myös tietää ettei koetta tai muuta vastaavaa ole, mutta 3 eri monologia pitää esittää. Hauskinta oli se, kun opettaja pyysi host-äidin numeroa, koska jos jokunen "hidden talent" löytyy, niin tietää kenelle ilmoittaa "jatkotoimenpiteistä". Pitäis varmaan aikamoinen vaikutus tehdä ;) Seuraava tunti löyty edellisellä tunnilla löydetyn kaverin (super mukava!) avusta. Se oli algebra 2. HUHHUH! Asiat on täysin samoja kuin matematiikka 2-3, mutta luuletteko, että kesän jälkeen muistaa mitään yhdensuuntaisten suorien kulmien geoomisen kulmien suuruksia!?!?! (jotain sinne päin...) Kyllä mä kuitenkin paljon sain laskettua ja opettajakin auttoi tosi hyvin ja ymmärsi hyvin, että englanninkieliset termit algebrassa on vähän hankalia, mutta ilman sanakirjaa ajattelin selvitä!!!:) Tämän jälkeen oli OPO-tyylinen tunti, jossa opettaja päätti sitten esitellä mut koko luokalle, joka otti mut kyllä tosi hyvn vastaan! Sieltä löytyi jälleen uusia tuttavuuksia, joiden kaa menin sitten lounaalle:) Sieltä suuntasin kuvistunnille: kukaan tässä maailmankaikkeudessa ei ole iloisempaa naista nähny kuin mun kuvismaikka!!! (ellei oo sen tunneilla..) Vaikka kuvis ei ehkä mun lempiaineisiin kuulu, niin kyllä sinne tunnille mielellään nyt menee:) Viimeinen tunti olikin espanja, jossa selviin oikein mahtavasti!! Suurin osa sieltä on mua vuoden nuorempia, mutta kyllä siellä pari junioria ja senioria oli:) Siellä tutustuin jälleen uusiin ihmisiin, JEE ! Viimeisenä, oli mun harmikseni...cross country....

En voi ymmärtää mihin olen itseni tunkenut!!!! Ensimmäiset treenit mulle (muut treenannut jo kesällä) ja oisin voinut kuolla :O Siis se juoksun määrä ja tahti on jotain ihan...LIIKAA...!!! Ja mähän tässä oon just lenkkeillyt kuin lehmä, mutta tulin silti vikana koululle, en kyllä kuin ehkä 1min jäljessä HURRAAH!! Ei mitään tietoa tarkoista kilometrimääristä, mutta tunti aloitettiin lämmittelyllä joka sattu olee varmaan kilometrin huipputahdilla! Seuraavaksi football fieldin läpi vaikka mitä kyykistelyjä yms ja sitten eikus matkaan taas! Juostiin noin 8km, jonka jälkeen urheilukentällä sprinttejä ja hidasta juoksuu 3x400m! Sitten vähän punnerruksia yms. OON LOPPU. miksi tein näin? oi miksi? Mutta luovuttaa en aio!!! Ensimmäiset treenit, ja mä suoritin kaiken! Ensimmäiset treenit, joten mä annan ittelleni aikaa tottua tähän!:) onneks kyseessä on vaan 9 viikkoa, sitten ohi! Ensimmäinen kisa olisi jo lauantaina, mutta mä taidan jättää sen vielä tässä vaiheessa väliin, koska mun joukkue on aivan huippukunnossa :O mä tuun vähän jäljessä;)

5/BONUS.) Oon super kiitollinen kaikesta mitä oon saanut jo nyt kokea, enkä malta odottaa, että pääsee kunnolla porukkoihin kiinni ja saa otteen tästä amerikkalaisesta elämästä:) Ehdottomasti pieni ikävä kokoajan on, mutta tiedän ettei se Suomi mihinkään katoa, siellä se kiltisti odottaa porojen ja hirsimökkien kaa ;) 

Anteeksi jälleen, ettei kuvia ole, mutta harmikseni koulussa ei kännyköitä käytetä kuin lounaalla, joten pyh pah! Mutta kyllä mä niitä tänne vielä lisään :) Sillä välin instagram (user: annatavaila) on oiva paikka katella pikalatauksella tulleita kuvia ! 


Elämäniloa Suomeen :)

1 kommentti:

  1. Ahahahah mä niin tiedän ton tunteen Cross Countryn suhteen! Hyvä puoli on tosin se, ettei tästä voi muuta kun kehittyä.

    VastaaPoista