maanantai 2. syyskuuta 2013

ENSIMMÄINEN KOULUVIIKKO :)

Hola los chicos! :)

Ensimmäinen kouluviikko on takana ja tässä siitä pieni katsaus:

(Lukujärjestys edellisessä tekstissä!) 
 Joka aamu herätyskello on herättänyt ihmeellisen pirteen tytön. Kumma kyllä mut mua ei ole edes väsyttänyt niin paljon täällä, kuin normaalisti Suomessa :D Oisko nukkumaanmenoajalla mitään merkitystä? Anyways! Koulubussi on siisEka joka aamu hakenut klo 7:25 sadan metrin päästä. Bussissa istutaan siis noin 10min. kunnes ollaan jo General McLane High Schoolin pihalla. Ekat päivät tosiaan meni siinä luokkien löytämisessä, mutta nyt ne alkaa löytyä jo automaattisesti, vaikkakin koulurakennus on vielä yhtä sokkeloa :P  

-------

1. tunti: acting

-kaikille, jotka on kiinnostunut rennoista, hauskoista ja taiteellisista tunneista, niin suosittelen lämpimästi! Eritoten tietysti tuolla keskitytään näyttelemiseen :) Oon viihtynyt tosi hyvin tuolla ensinnäkin koska ihmiset siellä on tosi mukavia ja toistaseksi yksi läheisimmistä kavereista on sieltä:) Toistaseksi ollaan harjoiteltu jo muutamia kohtauksia ja stage combattii, eli fake lavatappelua! SE JOS JOKU ON KIVAA! 

2. tunti: algebra

Kyseessä on siis algebra 2, joka muistuttaa meidän 2/3. Oon pärjännyt siellä oikein hyvin. Opettaja on tosi mukava ja osaa opettaa mun tyylillä :) Vaikka tietysti vaikeuksia on tällä tunnilla, koska matemaattiset termit englanniksi, ei oo ihan helpoimmasta päästä, mutta kyllä nyt jo aika perillä kaikesta oon :)! jee!

3. tunti: arts

Se opettaja on kyllä huikeen pirtee :D naurattaa kun vaa aattelee! Siellä tarkoituksena on tehdä 3 suurta projektia, joista nyt ollaan tekemässä ensimmäistä: zentangles. Googlettakaa! Ei mitään tietoa, miten selittäis! Mutta hauskaa se on, varsinkin kun vierustoverina on oma host-sisko ja juoksukaveri !

4. tunti: spanish

Alunperin mut laitettiin espanjan alkeiskurssille, mutta onneksi siirrettiin 2 kurssille, joka muistuttaa meidän 2 ja 3 kurssia. Ja noi molemmathan mä olen jo suorittanut, joten oikein hyvää kertausta!! Opettaja on tosi mukava myös tuollakin!:)

-------- 

Kiitos crosscountryn, oon aika väsynyt iltaisin ja urheilullinen päivisin. Harjoitukset on helpottanut sitä mukaan mitä enemmän olen juossut. Onhan se edelleen tosi rankkaa (!!!), mutta pahin hyppy on ohi :) Treenit siis koostuu noin 2 km alkulämmittelystä ja sen jälkeen pieni venytystuokio, jonka jälkeen sitten joko aikajuoksua tai matkajuoksua. Eli joko laitetaan aikaraja jonka ajan juostaan tai matkaraja. Matkaraja on ehdottomasti se pahin, koska se matkahan pitää suorittaa :D! Oon saanut tuolta suurimman osan mun ystävistä ja ne on parhaita! Kaikki on ottanut mut messiin tosi hyvin, ja numeroita on vaihdettu jo vaikka kuinka paljon :) Lauantaina oli siis ensimmäinen race, johon mä en tosi vielä osallistunut, mutta mahdollisesti jo ehkä seuraavaan! huh!  

Tällä porukalla myös mentiin yhden joukkuelaisen luo "Spaghetti Dinner":lle. Siellä oli tosi kivaa! Syötiin, naurettiin ja pelattiin "lentävät golfpallot"-peliä hahah:) Tää joukkuehenki on tosi huikee! Tämmösiä illanviettoja on aika useinkin :)

Ehkä yks parhaimmista asioista oli se, kun sain mun oman kilpa-asun tai miksä sitä nyt kutsua:) ps. asuun kuuluu myös punaiset shortsit.

--------

Perjantai-illalla oli sitten ensimmäisen football-gamen vuoro! Meijän joukkue eli Lancers voitti aika runsaasti: 43-6 :D Peli on tosiaan aika erilainen, kuin meijän futis (täällä nimellä soccer, niille jotka ei tiennyt:)) mutta sitä on tosi kiva seurata! Vähän tönimistä ja juoksemista ja potkimista niin hyvä tulee ! Huomasin kyllä että täällä nää pelit on enemmän sosiaalisia tapahtumia kuin semmosta pelin seuraamista, kuin mitä se meillä on esim. kun seuraa lätkää. Mutta siellä oli tosi kivaa taas kavereiden kanssa :) Puolessa välissä koulujen marching bands sitten esiintyi ja näytti taitojansa. Meijän orkesteri oli paljon parempi ;)


-------

Lauantaina mentiin autoajelulle ja päädyttiin amish-kauppaan. Ne ketkä ei tiedä mitä Amish-people on, niin ne on eritoten tämän alueen eräänlaista alkuperäiskansaa. Ihan nykyihmisiä, jotka eivät halua elää niin suurpiirteistä ja mekaanista elämää kuin me "normaalit". Ei elektroniikka, paitsi se elektroniikka mikä ylläpitää esim. kauppaa sallitaan. Tää amish-kauppa oli tosi mielenkiintoinen! Vähän luomutyylistä tavaraa, eli kaikkea mitä ne amishit on itse tehnyt paaaljon halvemmalla kuin normaalikaupassa. Ostin mansikkajugurtilla päällystettyjä pretyeleitä ja gummy-kilpikonnia;) nam!! 

Tämän jälkeen suunnattiin picnicille, joka oli täynnä kirkkoihmisiä eli kyseessä oli siis joku kirkkoon liittyvä picnic. Mitään yli-uskonnollisia asioita ei kuitenkaan ollut, vaan enemmän vain juttelemista ja perusamerikkailaisten ruokien syömistä :D (kiitos crosscountryn jälleen, viikonloppuna voi melkeinpä syyä mitä tahansa haha!) Tapasin siellä myös host-sedän vaimon vanhemmat haha:) Kaikki niin mukavia jälleen! Ja kyllähän me sitten Katrinin kanssa osallistuttiin viimeiseen lauluun.
Sunnuntaina sitten lounaan jälkeen suunnattiin matka kohti Erietä (eli se mainplace, noin 20min päästä meijän kaupunginosasta) ja eläintarhaa ! Meijän host-äidillä on jotain ihme lippuja, joten päästään ilmaiseksi sinne koska vaan, jee! Yllättäen kyllä siellä oli vaikka mitä elukoita ja tosi söpöjä semmosia! Kaikki sammakoista kenguruihin :) Näin myös sarvikuonon, enkä ollut tajunnut että ne on niin JÄRKYTTÄVÄN ISOJA!!!!  Ja kaiken kukkuraks näin timonin ja pumban ;) Ylemmässä kuvassa on siis kaksi alpakkaa (musta moe, pilkullinen larry) <-- äiti siellä kotosuomessa saa luvan olla todella kateellinen ;) Alemmassa kuvassa on siis se hyvin suuri virtahepo, joka oli siis suurempi kuin yksi auto :o
                                                                         KIRAHV!


Eläintarhavierailun keskeytti iso sade- ja ukkoskuuro, joten suunnattin shoppaiukierrokselle;) Mentiin kauppaan Plates Closet, jonne ihmiset voi siis mennä myymään vanhoja vaatteita, jotka useimmiten on kaikki Hollister ja A&F tavaraa :)! UFF:n tyylinen siis, mutta periaatteessa vielä parempi ! Sain 30 dollarilla syystakin, hollisterin t-paidan, kukkatopin yms :) Sieltä sitten välipalalle syömään froyen yoghurt yummyy!!!!:)
Viimeisenä illalla mässättiin vielä sitten kunnolla, kun syötiin Buffalo Chicken Wing-dippiä ja tortillasipsejä.
Ehdottomasti viikonloput on täällä niitä mässäilypäiviä, mutta oikeestaan jos koko viikon menee omilla eväillä koulussa ja harrastaa jotain urheilua koulun jälkeen, niin ongelmia ei pitäisi olla :)

---------

Tämmönen ensimmäinen viikko takana, enkä voisi olla tyytyväisempi! Viihdyn täällä tosi hyvin ja suurin kiitos siitä kuuluu mun uusille ystäville ja ihanalla host-perheelle !:) Hassua sanoa, vasta kahden viikon jälkeen, mutta jonkilainen sidos tähän paikkaan on jo tullut, eikä enää suomen kielikään enää häiritse. Saavutin sen tietyn rajan tossa puolivälissä viikkoa, kun huomasin, että kirjotan muistiinpanojakin jo englanniksi enkä enää suomeksi :) (algebran termien kääntäminen tietysti vielä työn alla haha). Hassua ajatella, että puhun englantia koko ajan, 24/7. Suomen kieleen ei ole enää paluuta! Se on huikeeta, mutta samalla tosi outoa ajatella, että jos nyt on vasta kaksi viikkoa takana englantia, niin mitenkäs sitten vuoden päästä! Varmaan oma aksentti jo suomenkielessä hahah :D

Pieni ikävä koko ajan, mutta valokuva-albumi yöpöydällä muistuttaa teistä ihanista hölmöistä suomalaisista <3 Pitäkää huolta toisistanne! ps. En mä teitä unohda !;)

1 kommentti:

  1. Jejej!! Ihanaa että viihdyt siellä :D vaihtovuosi on paras! Ja KIRAHVI XD

    VastaaPoista