sunnuntai 29. syyskuuta 2013

amerikkalaista elämää!

HUHHUH! viime päivityksestä onkin aikaa joten varoitan jo nyt et tästä päivityksestä tulee piiiitkä! hassua kyllä mut viime viikot on ollu tosi kiireisii, oon menossa koko ajan tavalla tai toisella eikä aikaa aina riitä kirjottamiseen, mut nyt tulee:)!

koulu on jatkunu edelleen samalla mallilla! tunnit sujuu helpommin ja helpommin kun alkaa ymmärtämän tätä menoa täällä. algebra on jo iha mukavaa koska huomaan että tiiän monet asiat ennestään, jee!:) acting class on edelleen aivan mahtava, oon oppinu vaikka mitä. helpoin oppitunti on ehdottomasti espanja, mut se on oikeestaan ihan hyvä että koulu päivä päättyy rennosti, eikä aivosoluja tarvi rassaa:) huono puoli koulussa on vaan, että tunnit on pidempiä eikä välitunteja oo joten tietysti välillä tulee turhautumistauti kun ei enää jaksais siinä penkillä istua, mutta onneks aina koulun jälkeen pääsee juoksemaan! tosiaan nää cross country treenit alkaa tuntua jo ihan kotoisilta! ihm kyllä mut oon alkanu jopa nauttia pitkänmatkan juoksusta, varsinkin kun huomaan että edistyn koko ajan:) koulun käynti on niin erilaista kuin suomessa:)! tosiaan cross countrysta vähäsen: oon osallistunu vasta kahteen kisaan, koska lauantaisin usein mulla on ollut valmiiksi jotain menoa esimerkiksi vaihto-oppilaiden tapaaminen ja orientation (siitä myöhemmin lisää), mutta en kyllä valita hahha. vaikka kisat on tosi hyvää harjotusta ja osallistun niihin aina kun voin, niin ne kyllä vie voimat aivan täysin vaikka sitä treenaakin joka ikinen päivä! ihana asia on että oon parantanu mun 5km suoritusta jo kolmella minuutilla! tän hetkninen aika on 5min/km. eli 25min/5km. tavoitteena on päästä vähintään 23 tällä kaudella:)

pieniä tapahtumia:

vaikka edinboro vaikuttaa pieneltä kaupungilta, se ei ole! täällä on koko ajan jotain pikku meininkii joka tuo yhteisöö yhteen, se on aika söpöö:)! esimerkiksi kävin perheen kaa elämäni ekassa fair:ssa! (Albion) fair on on siis tapahtuma jossa alueen asukkaat vertailee/kilpailee karjalla, käsitöillä tai ruoalla tms. semmosta tavaraa mitä näkee tv-sarjoissa:D oli aivan super hauskaa! käytiin katrinin (mun sisko, jonka kanssa lähennytään päivä päivältä ja alkaa tuntua jo ihan siskolta!) kanssa yhessä käärmevaunussa, joka oli siis täynnä erilaisia käärmeitä jostai afrikkalaisesta pusikosta. hyi olkoon kobrat ei oo mun lempikavereita! maistettiin myös "amerikkalaista tippaleipää" funnel cakea. samasta kojusta mistä tuo ostettin niin oli vaikka mitä paistettuja leivonnaisia! oletteko koskaan aatellut friteerata oreo-keksiä (amerikkalainen domino)? ETTE! mulla ei ollu pokkaa maistaa sitä, mutta kllä sen aika tulee;)en muista kerroinko tallship paradesta, mut sekin oli pieni tapahtuma, jossa kasa purjelaivoja tuli Erieen, ja niiden kunniaks oli ilotulitusta ja veneilyä:) yksi ainut vene oli norjasta, jonka kannella lihui myös suomenlippu, kyllähän siinä tuli aika isänmaallinen fiilis! täällä tosiaan koulussa joka ikinen päivä lausutaan lippuvala, joka aluks kyllä vähän hämmensi, koska mulle amerikan lippu ei merkitse mitään. mutta kun tarkemmin aattelee niin, se on ihan hienoo olla isänmaallinen, vaikka välissä se tuntuu täällä menevän hitusen yli:D mutta oikeestaan tän takia, mä olen superylpeä, että olen suomalainen. ensimmäisen kuukauden jälkeen alkaa arvostaa niitä pieniä asioita suomessa, joita ei ees huomannut kun siellä asui! yksi syy tähän on esimerkiksi toi lippuvala!


Käytiin myös mun elämän toisessa american football pelissä! Oli aivan huikeeta! Opin säännöt, söin aamupalaksi pizzan (kiitos crosscountry!) ja tapasin uusia ihmisiä:) mun host-äiti Kim on töissä edinboron yliopistossa, jossa tää peli oli, joten päästiin katrinin kanssa hyville paikoille, kiitos siitä hänelle! suurimmaksi osaksi mieleen jäi kuitenkin se kun, päästiin katsomaan viimeiset 15minuuttia kentän vierestä:)mistäs sitä jatkaisi?......

kaverit! niinkuin aiemmin kerroin, oon ollu tosi onnekas ja oon siitä superkiitollinen että sain ystäviä näin nopeesti näin paljon! muutamat ystävät on jo saanut niin ihanan paikan mun sydämessä että huhhuh!:) yksi asia ehdottomasti joka on siellä paremmin (mun mielestä), vapaa-aika. tietyssä määrin! täällä suurimmaksi osaksi kavereiden kanssa nähdään, jos nähdään, viikonloppuisin koska treenien jälkeen kukaan ei halua liikkua enää mihinkään :O! what! itse oon tottunut näke kavereita joka hitsin minuutti, joten siinä on ehdottomasti totuttelemista:D onneksi kuitenkin mun amerikkalaiset kaverit on ottanut suomalaista kulttuuria niiden elämään joten olen päässyt syömään ja shoppailemaan niin viikonloppuisin kuin arkisin;) yksi paikka ehdottomasti, missä kavereita näkee, on futismatsit! meijän koulu pelasi viime viikolla kotipelin, joka voitettiin, eli jee!:) kavereita uusia ja vanhoja jälleen näki, ja oli superkivaa, eritoten nyt kun ymmärsi pelin menoakin:)!
starbucks on saanut täydet pisteet! hauskaa on, että katrinin nimi on kage ja makaylan voltron hahahha:D

ja lisää...

viime viikonloppuna kaikki tän alueen (northwest pennsylvania) vaihtarit kokoontu toiseen valmennukseen, (koko vaihto-oppilas prosessin aikana 4 valmennusta, lähtö-, saapumis-, puolivuosi- ja lähtö-) jossa tapasin noin 45 vaihtaria eri maista, mutta tietysti olin ainoa suomalainen! ihanaa kuitenkin oli, että tapasin yhden venäläisen ja yhden virolaisen, joiden kanssa heti klikkas! vaikka hölmöltä kuulostaa, niin oli varmasti tosi hyvä asia mun kannalta nähdä ihmisä joihin tuntuu olevan jonkilainen kontakti. sitä on hankala selittää, mutta ihana tukiverkosto! ja ihanampaa on että molemmat asuu hyvällä etäisyydellä helsingistä:)!! koko valmennus sujui mutkitta, juteltiin ja saatiin tukea, joten ehdottomasti hvä juttu, vaikka ongelmitta ollaan menty:) jotain mitä ite pyrin koko ajan ittelleni hokemaan on se, että asun täällä. mä kirjaimmellisesti muutin tänne toiseen perheeseen, joten ehdottomasti niitä erimielisyyksiä/riitoja/tms tulee, mutta pitää vaan ajatella että se kuuluu perhe-elämään. mä vaan välillä pelkään, että perhe ei enää pitäiskään musta samalla tavalla! mutta kun tarkemmin aattelee niin kyllähän mun biologisenkin perheen kanssa välillä riidellään! ei tämmösiä pikkuasioita ehkä tajua ennenkuin puolueeton aikuinen, alan ammattilainen, auttaa ja kertoo:) kulttuurieroja tämmösissä asioissa huomaan aivan sikana! tätäkin on vaikeeta selittää, mutta esimerkiksi kunnioitus ja kommunikointi on tän maan tunnussanat. tota kunnioitus-osaa on vielä hankalampi valaista, mutta kommunikoinnilla enimmäkseen viittaan siihen, että SITÄ PITÄÄ TEHDÄ. hiljaisuus otetaan useimmiten siltä kantilta että nyt on asiat huonosti, ellei syytä selitetä ja jotkut peruseurooppalaiset tavat on täällä outoja tai jopa epäkunnioittavia ja lista jatkuu...saapahan nähdä millanen kulttuuripelle täältä tulee vuoden päästä:)!hahahsitten se paras osa!

SPIRIT WEEK AND HOMECOMING!!!!

spirit week=homecomingii edeltävä teemaviikko
homecoming=lukiolaisille juhlanpaikka! mutta aikuisille tms mahdollisuus palata "nuoruuden lähteille" tapamaan vuosikurssilaisia yms, siitä nimi coming home!

mahtavuutta oli, että kaikki oikeestaan pukeutui teeman mukaaisesti:) teemat oli: pyjama, väri luokan mukaan (mä olin lila), pink, twinday ja kouluhenki tai miksä sitä nyt nimittää:D ps pahoittelut vessakuvista, kiitos iphone 3!
                                                    I <3 Berlin and I <3 Helsinki, twin day
 Teetin oman hupparin general mclane lancers-hupparin, sukunimi takana ja urheilulajit etutaskussa:)


Perjantaina, eli school spirit theme-päivä, koulupäivän lopuksi kaikki kokoontui liikkasaliin hetkeksi hihhuloimaan ja keräämään jännitystä illan peliä varten! myös homecoming court ehdokkaat kilpaili hauskoissa peleissä:) illalla treenien jälkeen menin kotiin vaihtamaan vaatteet tailgatea varten. junior ja senior luokilla on tapana kerääntyä, ennen homecoming peliä, koulun parkkipaikalle viettämään sitä. kyseessä on siis sananmukaisesti grillijuhla autojen lavojen päällä, jos toi selitys auttaa yhtään:D! tailgaten jälkeen oli iso football-game homecomingin kunniaksi, joka me harmiksi hävittiin yhdellä pisteellä:( mutta hauskaa silti oli! tapana on myös kruunata homecoming princess & prince ja queen & king. kauniita ja komeita kaikki ehdokkaat! peli oli muutenkin paljon hienompi ilotulituksineen päivineen:)

                                                                   tailgate teema!

lauantaina oli itse homecoming juhlan vuoro! aamulla yksi ystävä tuli ja teki mun ja katrinin kynnet, aivan ihanat! loppu aamu ja iltapäivä menikin valmistautuessa: meikkausta, hiustenlaittoa ja muuta ylimäärästä säätöä ei voi koskaan olla liikaa haha:D mun homecoming date haki mut illemmalla syömään kaverin luo, joka on siis perinne. sain myös semmosen rannekukkasen, mikä kyllä sulatti sydämen! mentiin tosiaan kaverin luo, otettiin sadoittain kuvia ja juteltiin, kunnes oli illallisen aika. illallisen jälkene matka suuntasi kohti koulua, jossa odotti pirskeeeet! ehdottomasti mahtavin kokemus toi päivä kokonaisuudessaan, niin amerikkalainen kuin voi olla:) tanssiminen 500 oppilaan keskellä tosin vei voimat aika nopeesti, joten uni tuli nopeesti! ps kaikille teille tanssihulluille: yhdessä vaiheessa dj päätti valita kappaleeksi "kappaleen jonka nimeä en juuri nyt muista" ja kaikki tanssi siihen kuuluvan koreografian, oli kyllä niin hauska ilta!


lisää kuvia homecoming:sta laitan facebookiin ja varmaan seuraavaan päivitykseen!:)

Tässä tältä erää, toivottavasti siellä kaikki hyvin:) tsemppiä kaikille ja hymy huulille:)<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti