tiistai 20. elokuuta 2013

Ensimmäinen viikko :)

Ensimmäinen viikko ohi, mutta tuntuu että olis ollut täällä paljon kauemmin! Ihme kyllä, sopeuduin tänne tosi helposti. Mulla on tosi kiva perhe ja seutu missä asua ja tekemistä on riittänyt! :) Tietysti pieni ikävä on koko ajan (kun ymmärtää enemmän ja enemmän ettei lähtöä tule ennenkuin kesäkuussa 2014), mutta toisaalta tiedän että ensi vuonna en haluu edes lähteä täältä :D Tässä pienoinen tsiikaus mun ensimmäiseen viikkoon:

Säät on ollu täällä tosi huikeet! Suurimmaks osaks aurinko on vaan paistanu ja asteita ollut 25-30 välillä:) Urheilua oon saanut myös tehdä; tää on tosi hyvää seutua käydä lenkillä ja haukkaamassa raitista ilmaa. Kävi kyllä kerran niinkin hassusti, että mä ja mun sisko mentiin vahingossa 10km lenkille !!! Tosiaan tää muuntaminen kilometreistä miles:hin on vielä työn alla:D Mutta ainakin tuli liikuttua! 

Mitäs muuta? Ainiin tämä kuuluisa "Jetlag" on mun osalta voitettu. Kyllä siinä se 5 päivää meni mutta nyt nukahtaminen ja herääminen käy yhtä helposti kuin ennen! Ja mun onneksi mun sisko ei kuorsaa, enkä kuulemma minäkään vaikka host-äiti tykkää pelleillä:D Siitä muistinkin, oon myös huomannut, että mut on otettu tosi hyvin vastaan täällä! Kavereita oon jo saanut, ja  kaikki on mun seurassa ihan kun oltaisiin tunnettu ikuisuudet (esimerkiksi muhun kohdistuvat vitsit ja läheisyys on ihan ku suomessa ;)) Se on ihan huikeeta, koska voin olla täysin oma itseni! Mun siskolla on ollut vähän hankaluuksia, koska koti-ikävä vaivaa, eikä uskallusta kielen puhumiseen vielä oo, mutta onneksi eilen Baseball-pelissä (mun elämän ensimmäinen!) hän vihdoin kokeili <--- siitähän se lähtee:) 

Tosiaan se baseball-peli. Ei se kyllä niin nopee tempoista ole (mainoskatkoja joka 5min...) kuin pesäpallo tai futis, mutta kyllä se kivaa oli! Yleisö oli ihan täynnä ja yhteishenkeä riitti! Mutta ne kannustushuudot jäi kyllä aika laimeiksi :D Säännöt on periaatteessa samat kuin pesiksessä, joten kyllä siinä mukana pysyi:) Erie seawolves valitettavasti hävisi 10-9, mutta hotdogit ja limut helpotti tuskaa! Nannaa :P 


    Siinä siis eilisestä baseball-pelistä kuva: Erie seawolves VS Akron Aeros :)


Ehdottomasti sen minkä oon huomannut, ja minkä kaikki varmaan tietää elokuvista on, että täällä jutteleminen tuntemattomille ja letkeä tunnelma on ihan kymppiluokkaa! Lenkillä ohikulkevat moikkaavat, kysyvät nopeesti kuulumiset ja toivottaa hyvää päivän jatkoa, kaikki 10s aikana!! Jutteleminen vierustovereille on ihan arkipäivää niin baseball-pelissä kuin bussissa. Kaikki niin mukavia!!:D Kyllähän niitä nyrpeitäkin on, mutta tosi harvoin:) 

Shoppailua on tullut vähemmän tehtyä, mutta kyllähän me ollaan kerran käyty jo Millcreek Mall: issa <--- jokaisen unelma!! Kaikki Victoria's secretistä donitsikauppaan <3 Ostin jo kengät, shortsit ja legginsit koulun alkua varten, ja lauantaina sitten lisää! Tän alueen kaikki vaihtarit kokoontuu Mall: ille viettämään (shoppailu)päivää, joten en malta odottaa:)!!!! Pitää vaan muistaa pysyä siinä budjettisuunnitelmassa...

Koululla käytiin tänä aamulla hoitamassa lukujärjestykset loppuun ja ilmoittautumiset urheilujoukkueisiin. Mulla on iha huikeet lukujärjestykset ja urheilujoukkueet!!:) Mut laitettiin junioriks (yks ennen senior), mutta onneks ne saa kokea meidän koulussa kaikki samat edut kuin seniorit, muttei valmistujaisia. Tää se syy oikeastaan olikin; meijän koulu ei halua että me valmistutaan muiden opiskelijoiden kanssa, koska ei olla ansaittu tiettyjä pisteitä, mutta ihanaa että muut asiat saan kokea:)! Vaikka suurimmaksi osaksi koulunkäynti on ihan eriä kuin siellä niin täälläkin koulu on jaettu jaksoihin, 4. Tässä mun koko vuoden lukkarit:

Jakso1: acting+set design, algebra, joku taidekurssi (en oo ihan varma), espanja

Jakso2: köksä, algebra, kuoro (joku ihmeellinen versio siitä!:)), espanja

Jakso3: history of rock and roll, advanced english, broadway dinner, US history

Jakso4: liikka, adv. english, current affairs, US hist. 

Jokaisen koulupäivän päätteeksi alkaa sitten ne koulun ulkopuoleiset aktiviteetit jotka mulla on syksyllä cross country (pitkänmatkan juoksu), talvella/keväällä cheerleading korikseen (futiksen try outsit oli jo toukokuussa) ja keväällä/kesällä yleisurheilu:) Eihän se oo ihan 100% varmaa että pääsinkö cheerleading joukkueeseen, mutta valmentajatkin totesi että ei pitäisi ongelmia olla, jos on tanssia harrastanut niin pitkään:)! 


Aika taiteellista,liikunnallista ja yleissivistävää:)! Sopii hyvin kalliolaiselle, joka tykkää historiasta ja liikunnasta!;) Ja muutenkin mä tykkään tosta tosi paljon!:) Tosiaan toi broadway dinner on siis jonkinlainen tanssin, kuoron ja köksän yhdistelmä. Jos oikein muistan niin kyseessä on aika iso community-tapahtuma jossa kurssilaiset esittää broadway-tavaraa ravintolassa. Jotain ton tyylistä:)!! Eli tämmönen vuosi pitäisi olla edessä! Ei enää huolestuta mikään, kaikki tuntuu selkeeltä ja kotoisalta:)

Toivottavasti kaikki hyvin Suomessa, ja tosiaan viestiä voi laittaa ja kertoa kuulumisia:) Nauttikaa ja eläkää ihmiset!

Ps. Valitettavasti kuvia en tähän saanut kuin yhden, koska siskon kone ei halua latautua:D 

1 kommentti:

 1. Mahtavaa Anna!
  Hyvin on hommat lähtenyt käyntiin.

  Sehän täällä kotosuomessa kaikkia huolestuttaa, että jaksatko tahkota tuon rankan lukkarin läpi.
  Tommonen Broadway Dinner imee kyllä elinvoiman pienestä opiskelijasta.

  tsemppiä!
  -pekka-

  VastaaPoista