lauantai 1. helmikuuta 2014

Pros&Cons and Super Bowl!

Hellurei ja hellät tunteet!

Ei oo vähään aikaa tullu mitää päivitettyä mutta nyt oikeestaa kaikki ollu aika normaalia ja perusmenoa nii ei oo tuntunu tärkeeltä päivittää. Kunhan kuitenkin ilmotan, että elossa ollaan ja edelleen täällä rakastan olla:) 

Aattelin vihdoinkin tehä pienen päivityksen missä kerron vähän eroista ja asioista mistä pidän ja asioista mistä en niinkään paljoa pidä. Pieni katsaus kulttuuriin:)

1.) oon aina rakastanu englannin kieltä, joten oletettavasti rakastan puhua sitä ja se sujuu joka päivä paremmin ja paremmin. En ite sitä vielä ymmärrä, mutta aina välillä koulukavereilta kysyn mites mun englanti nii nyt viime viikolla kaks kaverii sano, että ei enää huomaa että oot suomalainen. Olin sillee et "what?!" Tietysti vähän aksenttii vielä on, mutta kieli hioontuu koko ajan. Suoemn kielen suhteen se unohtuu yhä enemmän (joka on tosi pelottavaa) mutta kyllä se muistuu kun kotiin tullaan!:D

2.) ruoka: voi hellanlettas!<3 vaikka kaikki siellä hokee kuinka lihottavaa tää ruoka on, niin onhan se totta että se perustarjonta on rasvasempaa yms mutta jos osaa oikeista paikoista etsiä ja viitsii vähän enemmän tehä kuin tunkee ruokaa mikroon:) jos ette usko niin; mä en ole lihonnut yhtään! Olin ensiks niin huolissani siitä mutta jos ei liikaa ressiä ota ja elää normaalisti niin kaikki ok! Mutta tosiaan täällä siis nää amerikkalaiset on opettanu mua kokeilee vaikka mitä yhdistelmiä ja reseptejä. Ne osaa kyllä snacksit ja makeiset ihan kaiken suhteen. Yks parhaimmista yhdistelmistä on ollut "frosty & fries" eli periaattees pirtelö ja ranskalaiset!;) tai mehut tai tai...niitä voitte olettaa tuliaisiks!;) 

3.) urheilu: en tätä älynnyt ennenkuin tänne tulin, ois pitäny koska noh tv ohjelmat aina näyttää mutta anyways, täällä siis harrastukset tapahtuu koulun ohella. Niille jotka ei oo ennen lukenu mun blogii niin siis koulun jälkeen alkaa reenit, jos oppilas on valinnut, harrastuksen. Kaikki harrastukset on myös kilpailevia eli pelejä ja miittejä on joka vko vähintään kerran. Esimerkiksi mähän valitsin maastojuoksun, cheer, yleisurheilu eli aina ku kausi vaihtuu niin vaihtuu harrastuskin. Paljon viisaampaa yhdistää näin! Koululaisia tuo yhteen, ja noi kilpailut/pelit/miitit on niin mahtavii:) jos koulu ei tarjoo tiettyä harrastusta tai oikeeta vaikeustasoo niin sitte vaa koulun ulkopuolella niiku kotona mutta se maksaa hirmuisesti:/ oon niin ilonen että voin sanoa "oon kilpaillu maastojuoksu joukkueessa" ja joukkueet saa aina myös kauheesti vaatteita missä koulun tai joukkueen nimi. Wau!!

4.) Shoppailu: siitähän kaikki jauhaa koska se vaan on niin ihanaa! Hinnat paljo alhasempii ja tarjonta isompaa:) shoppailijan unelma ei muuta;)

5.) yleisesti kulttuuri: rakastan tätä avoimuutta ja ystävällisyyttä. Oon ennenki maininnu kuinka siis tuntemattomatki alkaa vaa kadulla juttelee ja tarkistaa kuulumiset. Small talk on se sana;D ja rakastan sitä osaa! Sitten siihen suurimpaan huonoon puoleen. Muita huonoja puolia ei oikeestaa sit ookkaa, ainakaa isoja: julkinen liikenne ja perheen kunnioitus. Okei nyt aattelette et miten kunnioitus voi olla pahasta, mutta siis verrattuna siihen mihin oon tottunu! Ootteko koskaa kattonu tv sarjaa ja ollu silleen et "miks ihmeessä toi pyytää anteeks sen äidiltä ton takii?!" Tai "mikse on niin vanhempien ns. Alapuolella". Täällä puolella maapalloo se vaan menee niin. Siihen piti kyl suuresti tottuu. Auktoriteetit on paljon ylempänä taulukossa kuin suomessa, joissain asioissa aivan liian, mun mielestä. Esimerrkiä ei nyt just tuu mieleen mutta yleisesti oon vaan välillä (harvoin kuitenkin, koska opin!) et miksikäs ihmeessä nytte tuli vähän sanomista epäkunnioituksesta, mut ainapahan opin kulttuurin perinpohjin! Tiiän että vaikka omat vanhemmat tästä tykkäis taatusti nii teki ihmettelisitte miksikäs tällee nyt mennää;D julkinen liikenne...voi hellanlettas...ei täällä kyllä kauheesti minkään näköstä itsenäisyyttä ennen yliopistoo oo:/ kun ja jos on oma auto lukiossa niin se helpottaa, mutta sitte entistä tarkempiakin ollaan missä mennään ja milloin. Ymmärrän et syitä on monia mutta tällaselle maailmanvaltaajalle se tuntuu enemmä hidastamiselta...:/ mutta onneks vanhemmat kuitenkin tosi ymmärtäväisii jos jonnekkin haluaa mennä! Perheet on kuitenki erilaisia rt muistetaan se:)

Yleisesti ottaen, kulttuurista pidän suurimmaks osaks mutta välillä just tuntuu että kulttuurierot hidastaa menoa, eikä saa kaikesta kaikkea irti, mutta i still love it<3 

SUPER BOWL:

NFL finaali, niinkuin Stanley Cup mutta futikselle! En ihan menoon tarrautunu koska joukkueista en paljoo mtn tiedä, en ihan innostunu kauden kattomisesta kun tuntu jotenki että paljon mukavampaa katella oman koulun joukkuetta kun jtn randomia:D mutta olihan se kiva kokemus! Mentiin kirkkoihmisten kanssa katsomaan ja syötiin samalla. Kotiin tultaessa katottiin half-time ja esitys by Bruno Mars oli tosi hyvä:)!
Nytten sitten ollaan jo nukkumaan menossa ja uus viikko alkaa:)

Koulu sujuu paremmin kuin hyvin ja kaverit entistä läheisempiä ja hankala kuvitella että kesällä ne pitää jättää tänne...voi voi sen ajan murheita:) 

Seuraavaan kertaan! Adios!

Ps. Kuvia>>>>
Camryn

Maddie, Emilee & Camryn
Psychology class: conditioning&learning
Bestfriends: Kim & Ali <3

1 kommentti:

  1. hei onks sulle tullu missää vaihees sellasta fiilistä et haluisit vaa lähtee kotii sielt ja onks sillee outoo ku ei nää suomalaisii kavereita ja perhettä ollenkaa?:) tääl ite just oottelen vielä maatietoja mut jänskättää ite toi lähtö nii paljon et pakko kysellä :D

    VastaaPoista