lauantai 9. marraskuuta 2013

This update has no name

Moippelis moi jälleen! Suoraan asiaan...

Halloweenin jälkeen (tää juhla tarvitaan suomeen, ja jokanen nuori saa luvan mennä trick or treat-ilmasta karkkii ja hauskaa, koska kaikki tekee sitä!) lauantaina jälleen tän alueen vaihtarit kokoontu shoppailemaan Grove Cityyn. Grove city on siis ulkona oleva kauppakeskus, jokanen kauppa on erillinen joten aina pitää mennä ulos, että pääsee seuraavaan kauppaan, mutta kyseessä on kuitenki kaupparykelmä että ne on sillee huimat 5metrin etäisyydellä toisistaan! Tietysti nyt tuli sit osteltuu talvivaatteita, ja kenkiä mutta yritin kyl tosi kovin pitää budjetin kurissa koska Thanksgivingin jälkeen perjantaina (tän kuun loppu) on Black Friday: shoppailufriikin unelma. Kaikki kaupat + järkyttävät alet! Can't wait! Mutta halpaahan täälllä jo valmiiks on kun sain Uggit, 2 bootsit ja Minnetonka mokkasiinit alle 150€!
Suomi ja Viro pitää kyllä yhtä!


Tosiaan myös jakso vaihtu ja nyt aineina on:
1) Basic foods aka "köksä"
2) Algebra 2 edelleen 
3) Holiday Choir aka "kuoro"
4) Espanja 2 edelleen

(Ekan jakson kaikki aineet A. Eli meijän 10.) Tää amerikkalainen köksä on aika samantyylinen kuin suomalainen, mutta koska tunnit on vaan 1h20min nii eihän paljoo mitää ehi tehä paitsi just amerikkalaisia ruokia haha:D 
Holiday choir on eräänlainen musatunti, periaatteessa kuorotunti. Ihan hyvä että sen valitsin koska siellä on suurin osa kaikista senioreista ja junioreista vaan sen taki että se on niin rento tunti eikä tietystikkää läksyä tuu! Joskus joulun aikaan sitten esitetään meijän aikaansaannokset ja tadaa se onki sitten ohi!
Ensi viikolla (jos oikein muistan) on myös cheerleadingin try outsit, eli meen sitten valmentajalle näyttämään taidot ja kattoo pääsenkö ja jos pääsen nii varsityyn vai junior varsityyn (=jv)!

Aivan ja nyt kun näistä urheilusta puhutaan niin tosiaan kerroin, että cross country on ohi: sitä juhlittiin sitten banquetissa. Banquet on siis pieni event, missä juoksijat ja niiden perheet tuo ruokaa ja yhdessä syödään. Useimmiten myös valmentajat jakaa muistoja ja kertoo miten kausi meni yms. Myös aina kaikki seniorjuoksijat (jotka siis valmistuu ens keväällä, eli tää oli niiden vika kausi) pitää puheita ja niitä muistetaan muita vähän enemmän. Ilta oli tosi kiva, ruoka oli hyvää ja puheet oli hauskoja! Tietysti nyt kaikki illan loputtua alko herkistyy, varsinkin seniorit, kun ymmärsi että tässähän se oli. Ite en olis koskaan uskonut, että mäkin liittyisin siihen kerhoon, mutta pakkohan oli haha! Varsinkin kun pari joukkuetoverii teki mulle kuva kollaasin ja kehysti sen ja kirjotti kirjeitä! Siinähän sitten se parkuminen alkoi...ihan ku ripari... Haha

Leivon "hammastahna"kakun!

Cassy, Kristina, Julie and Kim 
Goff, Grant, Vicky, Hunter and Kristina
Osa pojista!
Mun ikioma kollaasi meni myös tän huoneen seinälle ! Minähän muuten juoksen xcountryy myös suomessa!

Mitäs muuta...oommm...eipä mitään erikoista! Skypetin Tean kanssa (vaihtari Coloradossa!) ja juteltiin mitä ikinä sattukaan ja mikä ikinä vaivas! On tosi hyvä että on kavereita, jotka tietää mitä käyn läpi! Vaikka tää vuos on nyt jo aivan mahtava, niin nyt ite huomaan että ensimmäinen koti-ikävä aalto alkaa lähestyä ja tuntuu välillä, että kulttuurimuutos on liian iso. Kaikki entiset vaihtarit ja YFU:n staffi (organisaatio minkä kautta täällä oon) on sanonu mulle, että usein se eka aalto tulee näihin aikoihin! Kaikki myös on varottanu "kulttuurishokista"(= kaikki asiat tuntuu vaan olevan liian erilaista tms.) Nyt ite huomaan, että lähestyn tätä pistettä. Tiiän, että se menee ohi enkä mistään hinnasta takaisin vielä tulis edes! Mutta kyllä välillä miettii kuinka tuttua ja "normaalia" ois olla Suomessa. Tietyt asiat vaan huomaa täällä olevan niin erilaista esim. vapaa-aika ja kavereiden kaa oleminen. Mutta tulin tänne oppii toisen kulttuurin ja elää toisten tavoilla, joten olihan tää ns. odotettavissa, mutta välillä kyl tulee semmonen olo, että suomalaista kulttuuria jopa tarvittais! Kaipa se vaan on niin, että näihin asioihin on vain pakko tottua, halusi tai ei. Nyt kun tosiaan asiaa mietin, niin ymmärrän että mieluummin mä nyt tähän totun kuin aiheuttaisin mitään erimielisyyksiä tms, mutta onhan se nyt aika hankalaa välillä kun kuitenkin oon elänyt suomalaisessa kulttuurissa 17vuotta! Anyways kompurointi kuuluu myös tähän vuoteen, joten eipähän lannistuta vaihtarit vaan aatellaan positiivisesti jookos? Jee!

Kaikin puolin kuitenkin viihdyn täällä, kieli muuttuu enemmän ja enemmän amerikkalaiseks ja arki sujuu:) oikeestaan huomasin tossa yks päivä, että vaikka kuinka yritin nii suomi ei vaan tahtonu sujua ja ajatteleminenkin alkaa toimia englannin kielellä enemmän ja enemmän. Jännää!

Toivottavasti siellä kaikki hyvin! Ps. Omalle perheelle siellä kotosuomessa isot halit! Terveiset täältä melkein talvisesta maisemasta:) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti