torstai 28. marraskuuta 2013

Thanksgiving, black friday & downtime

Heippa!

Eilen (27.11) juhlittiin kiitospäivää perheen ja sukulaisten kesken. Ne ketkä ei tiedä kiitospäivän ideaa: historiaa en ala selittää mutta juhlitaan ja arvostetaan mitä on, perheen kesken. Aka ollaan kiitollisia! Mitään ihme rituaaleja meillä ei ollut, kunhan syötiin ja pidettiin hauskaa perheen kanssa. Muistutti vähän suomalaista joulua! Tapasin ekaa kertaa kaikki mun host-enot ja niiden vaimot ja lapset. Oikein mukavia ja herttasia kaikki!!:) tuntuu jännältä aatella että täällä tosiaan on uusi perhe! 
Kiitospäivän kunniaksi haluan myös täällä mainita muutamia asioita, joista oon tosi kiitollinen (ehdottomasti tätä pitäis harrastaa euroopassakin!)
- perhe: Ymmärtää kuinka tärkeä perhe oikeasti on, varsinkin kun ei nää omaa perhettä vuoteen! Huomaa kuinka helposti ikävöi joitain pieniä eleitä, ja sen takia niitä alkaakin arvostaa kunnolla. 
- vaihtovuosi: Rakastan sitä asiaa, että nyt mulla on kaksi perhettä, suomalainen ja amerikkalainen. Koko vaihtovuosi on aivan huikee kokemus ja nyt jo huomaan kuinka paljon täällä kasvaa henkisesti (miksei myös fyysisesti)!
- suomalainen kulttuuri: tulin oppimaan tänne aivan uuden kulttuurin ja elämään toisten tavoilla, kannan näitä asioita koko elämäni ajan, mutta samalla alan muistaa mistä sitä oikeesti oon kotoisin ja kuinka hiljaista suomalaista kulttuuria alan arvostaa. Eritoten saunaa kaipaan...
- ruoka: ahh ruisleipä ja pinaattiletut...<3
- ystävät: mulla on järjettömän ihania ystäviä ja oon hurjan kiitollinen siitä, että ne läheisimmät edelleen muistaa kuka mä oon ja odottaa mua kotiin. Kiitos!

Sitten siihen ihanaan shoppailuun, mistä en kyllä tahdo saada tarpeeksi! Mutta täällä kun on niin järjettömän halpaa!!:D 
BLACK FRIDAY! Kyseessä kiitospäivän jälkeinen perjantai jolloin kaupat laittaa järjettömiä alennuksia ja diilejä. Esimerkiksi koko kauppa voi olla -50% tai vaikka bogo-diili eli buy one get one free! Useimmiten kaikki ostoskeskukset on tupaten täynnä ihmisiä ja eritoten elektroniikkakaupat on ku muurahaiskekoja koska kuka ei nyt haluis halpaa elektroniikkaa! Myös victoria's secret on aika vilinäkeskus:D ite päätettiin siskon kanssa jäädä kotiin mutta tilata kaikki netistä, ei tartte valvoo tai tunkee ihmiskekojen läpi! Tulihan sitten sitä tilattuu muutamia paketteja (hups!) mutta sittenkun muistan että alkuperäinen hinta ois ollu vähintään tuplamäärä, nii johan lompakkokin tuntuu paremmalta:) nyt vaan ootellaan paketteja!

Yhden paketin sain jo kuitenkin! Oma perhe lähetti suomalaista naposteltavaa, joulukalenterin ja joululahjat! Valitettavasti 2 suomalaista kynttilää ja tulliin (apparently tulli ei myönnä kynttilöitä) ja nyt ne saa viettää suomalaisen itsenäisyyspäivän! Mutta aivan superihana ajatus oli<3 

AINII! ja tää tyttö pääsi cheerleadin varsity joukkueeseen:)! Varsity on siis se vaikeempi ja "parempi" kuin junior varsity. Tilasin viime viikolla myös mun uniformun, en malta oottaa! Täähän on aivan super amerikkalainen kokemus:)!

Nyt kun joulu alkaa lähestyä niin huomaa kyllä sen tunnelman muutoksen kuinka musiikki alkaa soimaan joka ikisestä kolosta, lunta sataa koko ajan ja koristelut lisääntyy kaikkialle! 
Tohon näkyyn heräsin yks aamu! Parhaillaan noin 40cm lunta ja lisää tulee!

En malta odottaa amerikkalaista joulua! Halloween oli jo ihan oma kokemus mutta mitenkäs joulun käy!! Yritän myös kauheesti vakuutella näille ihmisille että joulupukki on korvatunturilta eikä pohjoisnavalta, ellei kyseessä oo puoliks jääkarhu ja puoliks pukki!:D 

Huomenna on suunnitelmissa joulukoristelua ja mahdollisesti uus disney animaatio "frozen"!

Täältä nettikerholta terkkuja!:) <3 
Ps. Haluatteko seuraavan päivityksen englanniksi vai suomeksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti